Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ - ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Πριν αρχίσω να μιλάω για εμένα, αισθάνομαι την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αγαπητό φίλο Διονύση Χόρτη για τη μεγάλη ενωτική προσπάθεια των Βονιτσάνων που καταβάλει, για την ανασύνταξη μετά από χρόνια του Συλλόγου Βόνιτσας. Μια προσπάθεια που θέλει τους απανταχού Βονιτσάνους όπου κι αν βρίσκονται, είτε ζουν στην πανέμορφη Βόνιτσα είτε σε άλλες πόλεις της Ελλάδας ή και στο εξωτερικό ακόμα, να τους κάνει να αισθάνονται ενωμένοι, να νιώθουν τη Βόνιτσα ως μια τεράστια αγκαλιά που τους χωράει όλους μέσα όπου κι αν βρίσκονται.

Ένα σημείο αναφοράς έξω από κόμματα και ιδεολογίες με αγάπη αγνή για τη Βόνιτσα. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που με χαρά δέχτηκα να συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια και να προσφέρω το λίγο που μπορώ είτε σε ζητήματα τεχνικής φύσεως, είτε με προτάσεις και ιδέες για το σύλλογο αλλά πάνω απ΄όλα την αγάπη μου για τη Βόνιτσα.

Μιλώντας για εμένα, δεν θέλω να πω πολλά πράγματα, γενικώς δεν μου αρέσει να μιλώ για τον εαυτό μου, κι αν κλήθηκα να το κάνω αυτό τώρα, είναι χάρη στην πρόσκληση του Διονύση Χόρτη που επιμένει και θέλει οι Βονιτσάνοι του εξωτερικού να έχουν τη δική τους ενότητα μέσα στο blog που δημιούργησε (vonitsapatrida.blogspot.gr/) κάνοντας αισθητή την παρουσία τους όπου κι αν βρίσκονται.

Παιδί της Βόνιτσας λοιπόν κι εγώ, είχα τη μεγάλη χαρά να ζήσω τα παιδικά μου χρόνια στη Βόνιτσα, και τα παιδικά χρόνια είναι εκείνα που θυμάται κανείς μέχρι τα βαθιά γεράματα. Η φυγή μου από τη Βόνιτσα, άφησε μεγάλη μελανιά στην ψυχή μου. Δεν ήξερα ότι είχα δεθεί τόσο πολύ με τη θάλασσα και γενικότερα με τον τόπο αυτό, ήμουν πολύ μικρός για να το καταλάβω και μόνον όταν έφυγα ένιωσα το μεγάλο κενό. Οι συνθήκες με αναγκάζουν να ζω στη Γερμανία, συγκεκριμένα στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας. Εδώ βρήκα μια άλλη Ελλάδα, μια Ελλάδα που κρατά πιστά τις παραδόσεις μέσα από συλλόγους χορευτικούς, μέσα από την Ορθόδοξη Εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, από το ελληνικό σχολείο και μέσα από τον αθλητισμό. Οι Έλληνες του Dortmund έχουν τη δική τους παρουσία στο ποδόσφαιρο από το 1966, δημιούργησαν τον αθλητικό σύλλογο ''FC Fortuna 66''. Μια ομάδα που έζησε μεγάλες επιτυχίες αλλά εγώ είχα την ατυχία να την παρακολουθήσω από κοντά σε μια πολύ κακή χρονική περίοδο για το σύλλογο.

Τα τελευταία 3 χρόνια δημιουργήσαμε με διαδικτυακή γέφυρα επικοινωνίας κατασκευάζοντας ένα ιστολόγιο με την ονομασία ''Έλληνες του Dortmund''. Ήταν μια δική μου πρωτοβουλία με σκοπό να βρεθούν ξανά οι φίλοι του Dortmund που για διάφορους λόγους έχουν χαθεί. Πρώτος εγώ αναζήτησα μέσω αυτής της προσπάθειας τους σχολικούς μου φίλους που πλέον δεν ζουν στο Dortmund αλλά χάρη στη διαδικτυακή γέφυρα που δημιουργήσαμε, με τους περισσότερους έχουμε ξαναμιλήσει μετά από χρόνια. Δυο χρόνια μετά είχε έρθει η ώρα να πάρω μια νέα πρωτοβουλία. Σκέφτηκα να κάνω την παρουσία της ποδοσφαιρικής μας ομάδας αισθητή και διαδικτυακά, μια πρόταση που την αγκάλιασαν αμέσως η διοίκηση της ομάδας και οι παίκτες.

Έτσι κατασκευάσαμε μια σελίδα μόνο για την ομάδα που κάθε Κυριακή εμπλουτίζεται με φωτογραφίες και βίντεο από της αναμετρήσεις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα που συμμετέχει και με ειδήσεις που αφορούν στην ομάδα. Η σελίδα αυτή έκανε παλαίμαχους της ομάδας που σήμερα ζουν σε άλλες χώρες, στην Ελλάδα, στην Αμερική και οπουδήποτε αλλού να δακρύσουν από συγκίνηση καθώς είδαν ότι ο σύλλογος που έπαιζαν κάποτε υπάρχει ακόμα στο Dortmund και είναι ζωντανός.

Σας παραθέτω εδώ τα δυο αυτά ιστολόγια 
να πάρετε μια γεύση από τη δραστηριότητά μας.
Ευχαριστώ πολύ για το βήμα που δόθηκε εδώ στο Blog της Βόνιτσας για εμάς που λείπουμε στο εξωτερικό, εύχομαι καλή επιτυχία στο σύλλογο Βόνιτσας και ελπίζω αυτή η προσπάθεια του αγαπητού Διονύση Χόρτη να βρει ανταπόκριση από όλους.

Παναγιώτης Βενέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου