Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Το ΠΡΩΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΒΟΝΙΤΣΑΝΩΝ 2014 είναι γεγονός!! Και θα γίνει θεσμός!!!!Η ιστορία άρχισε να γράφει.....

Το ΠΡΩΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΒΟΝΙΤΣΑΝΩΝ 2014 είναι γεγονός!!Γιατί θα γίνει θεσμός!!!!Το μεζεδοπωλείο Δίαυλος έζησε μεγάλες στιγμές την παρασκευή το βράδυ στις 28 Νοεμβρίου.Να πούμε για μεγάλη οργανωτική επιτυχία είναι λίγο!!Να πούμε για ενθουσιώδη εκδήλωση θα την αδικήσουμε!Να ψάξουμε για λάθη και προβλήματα δεν θα βρούμε τίποτα!

Αν και το καλό φαγητό δεν ήταν ο κύριος στόχος η ποιότητά του ήταν άριστη.Το κρασί απίθανο.Η μουσική φανταστική.Το κλίμα γιορτινό!Αρκεί να βλέπατε τα μάτια των παρευρισκομένων όταν έφευγαν-ήταν χαρούμενα λαμπερά και φωτεινά!

Δεν χωρούσαν άλλοι.Γέμισε εκτός από την κύρια αίθουσα και την δεύτερη που επικοινωνούσε.Μόλις και μετά βίας υπήρχε χώρος για χορό.Κι ο κόσμος έφυγε στις 3 το πρωί!Και γλέντησε καλά!!!

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια αντικρίσαμε τόσο πολύ κόσμο σε εκδήλωση των Βονιτσάνων στην Αθήνα.Ένα μαγαζί γεμάτο οικογένειες, και ανθρώπους κάθε ηλικίας που βρέθηκαν με τους συγχωριανούς τους, να κουβεντιάσουν, να γλεντήσουν να θυμηθούν στιγμές από το χωριό τους την όμορφη Βόνιτσα. Τα νιάτα και οι νεανικές ηλικίες έδωσαν βροντερό παρών σε αντίθεση με το παρελθόν που έρχονταν μόνο μεγάλης ηλικίας Βονιτσάνοι.

Την εκδήλωση ξεκίνησε ο Πρόεδρος κ. Χόρτης Διονύσης ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: Το πρωτόκολλο λέει να μην συστηθώ και να μην σας καλωσορίσω εγώ, ας έρθει ο Κύριος Τσαβαλάς Κώστας.

Ο κ. Κώστας Τσαβαλάς επίτιμος πρόεδρος σήμερα πήρε το λόγο, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους ευχήθηκε σε όλους και αναφέρθηκε για λίγο στην πορεία του συλλόγου. Στην συνέχεια κάλεσε τον νέο πρόεδρο κ. Διονύσιο Χόρτη ο οποίος με την σειρά του αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους είπε: «ονομάζουμε σήμερα αυτό σαν το πρώτο Αντάμωμα Βονιτσάνων.φανταστείτε ή οραματιστείτε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας μας να γιορτάσουν μετά από χρόνια το χρυσό αντάμωμα». Στην συνέχεια ο νέος πρόεδρος αναφέρθηκε στην συλλογική δουλειά που γίνεται από τα μέλη του Δ.Σ. και στις δραστηριότητες του Συλλόγου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την λαχειοφόρο αγορά η οποία απετέλεσε το μοναδικό έσοδο του Συλλόγου αφού η τιμή της πρόσκλησης ήταν ιδιαίτερα χαμηλή καλύπτοντας μόνο τα έξοδα της εκδήλωσης.

Πρόσωπα γελαστά, γεμάτα συναισθήματα και αγάπη, άνθρωποι κάθε ηλικίας,μικροί και μεγάλοι, με θύμισες για τη Βόνιτσα.

Η άψογη προετοιμασία, η ζεστασιά, η φροντίδα σε όλα, ήταν κάτι το απερίγραπτο. Το φαγοπότι, το τραγούδι από μικρούς και μεγάλους και το γλέντι με πολύ κέφι, συνεχίστηκε μέχρι τις πρωινές ώρες.

Όλα τα παιδιά του συλλόγου αξίζουν συγχαρητήρια για την προσφορά τους και την προθυμία που έδειξαν να εξυπηρετήσουν όλο τον κόσμο έτσι ώστε να μην φύγει κανένας παραπονεμένος.

Αξίζουν πολλά μπράβο και συγχαρητήρια σε όλους , διοργανωτές και καλεσμένους!!!!

Άντε και του χρόνου!!!! Στο 2ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΒΟΝΙΤΣΑΝΩΝ 2015!
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Το Δ.Σ του Συλλόγου των εν Αθήναις Βονιτσάνων < ο Αμβρακικός > θέλει να ευχαριστήσει τους πολυάριθμους Βονιτσάνους και μη , που μας τίμησαν με την παρουσία τους στο πρώτο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΒΟΝΙΤΣΑΝΩΝ 2014..

Ήρθαν Βονιτσάνοι από την Βόνιτσα από την Αθήνα από την Αίγινα από την Εύβοια και από άλλα μέρη της Ελλάδας...

Μας τίμησαν οι Βουλευτές Κυρία Νίκη Φούντα και Κύριος Καραγκούνης Κώστας.

Ήρθαν ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΣΥΞ Κύριος Μπουρνάζος , ο Κύριος Μωραίτης από το Θύρειο μέλος του συμβουλίου του ΟΠΣΥΞ , απο τις Φυτείες ο Κύριος Κουτσομπίνας , απο Μπαμπίνη ο Κύριος Μπενέκος , από το Μοναστηράκι ο Κύριος Πετρόπουλος Διονύσης , από το Θύρειο η Κυρία Σόζου , από Παπαδάτου ο Κύριος Στάθης Στεργίου , από Στάνο ο Κύριος Καραδήμας , από τον Αδελφικό Σύλλογο Αμφικτιονία Ακαρνάνων ο Κύριος Ντόβας , από την εφημερίδα Αιτωλοακαρνανική ο Κύριος Πατούλας , ο Επίτιμος Πρόεδρος Κύριος Τσαβαλάς , ο παλιός Πρόεδρος Κύριος Μπελεσιώτης , το μέλος της εξελεκτικής επιτροπής του Συλλόγου Κύριος Σουλιώτης ,και ο Κύριος Κουτιβής εκπρόσωπος του Συλλόγου Κατουνιωτών και μέλος του Κέντρου Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Με τηλεφωνική τους παρέμβαση μας χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Κύριος Γιώργος Αποστολάκης , ο Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας και Ανάπτυξης Κύριος Παντελής Αποστολάκης ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Κύριος Χρήστος Βασιλάκος και ο Πρόεδρος του ΟΠΣΥΞ Κύριος Δημήτρης Στεργίου.

Μας τίμησαν πολλά παλαιά μέλη του Συλλόγου με πολύχρονη παρουσία στις εκδηλώσεις του Συλλόγου , πολλά νέα μέλη νεαρής ηλικίας που είναι το νέο αίμα του Συλλόγου αλλά και πολλοί φίλοι της Βόνιτσας....

Σας υποδεχτήκαμε όλους έναν προς έναν με θέρμη γιατί ξέρουμε ότι μόνο η παρουσία σας και η στήριξή σας θα δώσει συνέχεια στον Σύλλογό μας.Μας ανταμείψατε με την χαρά σας το χαμόγελό σας και την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό σας.

Άντε και του χρόνου το δεύτερο Αντάμωμα που θα γίνει ένας παντοτινός θεσμός για τον Σύλλογο και την Βόνιτσα.Και υποσχόμαστε του χρόνου τριπλάσιο χώρο για να είμαστε τριπλάσιοι σε παρουσία.Και με πολλές περισσότερες εκπλήξεις στο πρόγραμμα αφού το φετινό Αντάμωμα ήταν το πρώτο τεστ του Θεσμού..

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την συγκινητική και πολυάριθμη παρουσία σας...

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΩΝ < Ο ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ >.


..............................................................................................................................................................


Η ΚΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΊΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

Δεν κατάγομαι από τη Βόνιτσα. Η πόλη αυτή υπήρξε απλά η φιλόξενη γη όπου κατέληξαν οι πρόσφυγες παππούδες μου και βρήκαν ένα νέο ξεκίνημα ζωής. Οι θείοι μου, σε αντίθεση με τη μητέρα μου που έφυγε κοριτσάκι για την Αθήνα, μεγάλωσαν εκεί, παντρεύτηκαν ντόπιους κι αφομιώθηκαν δημιουργώντας τις φαμίλιες και το όποιο βιός τους. Την Βόνιτσα τη γνώρισα σε πολύ μικρή ηλικία. Οι Πασχαλιές και τα καλοκαίρια των παιδικών μου χρόνων με τους θείους και τα εξαδέλφια, παραμένουν ζωντανά στη μνήμη μου πάνω από μισό αιώνα. Όργωνα θυμάμαι τις γειτονιές της Μπούχαλης, του Κόκκινου, του Αη Δημήτρη. Δεν χόρταινα τις βαρκάδες με το πριάρι του μπάρμπα μου του Αντρέα, στην Κουκουμίτσα, την Αγ. Παρασκευή, τη Σωτήρα. Γινόμουν ένα με τη θάλασσα. Αγάπησα τη Βόνιτσα σαν πατρίδα. Το ίδιο συναίσθημα μεταλαμπάδευσα και στα παιδιά μου. Αν πεις δε για τον άνδρα μου, έγινε κι αυτός εραστής της πόλης. Με μεγάλη χαρά παραβρεθήκαμε στο 1ο Αντάμωμα Βονιτσάνων 2014. Ειλικρινά, ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Ένιωσα μια από εσάς κι ευχαριστώ θερμά όλους τους συντελεστές για την άψογη βραδιά. Περάσαμε υπέροχα και με ανυπομονησία περιμένουμε την επόμενη συγκέντρωση. Θα ήθελα να συγχαρώ εκ βάθους καρδίας τους διοργανωτές της όμορφης αυτής εκδήλωσης, να τους ευχηθώ καλή δύναμη για το έργο που ανέλαβαν, υγεία και καλή διάθεση. θερμά συγχαρητήρια στον κ. Διονύση Χόρτη, την κυρία Ράνια Μερισιώτη, τον κ. Γιώργο Μπρούμο και όλα τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου που μόχθησαν για να περάσουμε ένα αξέχαστο βράδυ. Σας ευχαριστούμε θερμά. Θανάσης και Χριστίνα Κυριακοπούλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου