Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΩΝ Ο ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ



Γράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου των εν Αθήναις Βονιτσάνων ο < Αμβρακικός > ...





Ο Σύλλογος των εν Αθήναις Βονιτσάνων ιδρύθηκε στις 13 Μαίου 1980 μετά από αίτηση των Γεωργίου Δρίβα , Κωνσταντίνου Τσαβαλά , Μαρίας Δρίβα Θεόδωρου Λιάπη και Κυριάκου Βασιλείου στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Στις 9/2/2014 είχα την πρώτη μου επαφή με τον Σύλλογο.Ο κύριος Γιώργος Μπελεσιώτης παιδικός φίλος του πατέρα μου Χόρτη Νίκου με προσκάλεσε στη ετήσια συνεστίαση του συλλόγου που πραγματοποιήθηκε σε Κέντρο της Πλάκας.

Με την προτροπή του τότε προέδρου κυρίου Τσαβαλά Κωνσταντίνου , την συνδρομή του τότε γραμματέα και νυν ταμεία κυρίου Μπίτση Σπύρου και την βοήθεια του κυρίου Μπελεσιώτη Γιώργου ξεκίνησα ένα διαδικτυακό αντάμωμα όχι μόνο των μελών του πολιτιστικού συλλόγου των εν Αθήναις Βονιτσάνων ο Αμβρακικός , αλλά και όλων των Βονιτσάνων είτε ζουν στην Αθήνα είτε σε άλλες πόλεις της Ελλάδας είτε στην πατρίδα Βόνιτσα αλλά είτε και στο εξωτερικό.

Δημιουργήθηκε λοιπόν μια ομάδα στο f/b την ονομασία < Βόνιτσα-Σύλλογος των εν Αθήναις Βονιτσάνων >.Σήμερα η ομάδα αυτή ήδη έχει πάνω από 2400 μέλη.Σας παρακαλώ αναζητείστε την ομάδα και ζητείστε να γίνεται μέλος ή κάντε αίτηση φιλίας στο προφίλ < Βόνιτσα Σύλλογος >.

Οι αναρτήσεις στην ομάδα γίνονταν και συνεχίζουν να γίνονται μέσω του προφίλ Βόνιτσα Σύλλογος ( το οποίο δημιούργησα για να μην τονίζεται συνέχεια το όνομά μου) με στόχο την δημιουργία ενός πλήρους αρχειακού υλικού που να περιλαμβάνει ότι αφορά την Βόνιτσα τον πολιτισμό της και την ιστορία της.Μπορείτε να το βλέπετε στο μενού κάτω από την φωτό της ομάδας τις εκδηλώσεις τα άλμπουμς φωτογραφιών και τα αρχεία...

Στην πορεία κατάλαβα ότι υπάρχει ανάγκη δημιουργίας ιστοσελίδας και επειδή η κατασκευή της είναι δύσκολη και κοστίζει προχώρησα στην κατασκευή του blog " http://vonitsapatrida.blogspot.gr/ ".Σας καλούμε να το επισκέπτεστε καθώς είναι η πιο πλήρης συλλογή στοιχείων φωτό άρθρων καταχωρήσεων και πληροφοριών που υπάρχει για την Βόνιτσα.

Από τις αρχές Απριλίου ξεκίνησα την οργάνωση μιας πολυήμερης εκδήλωσης στην Βόνιτσα για τον Αύγουστο έστω και άτυπα αφού είχα την προφορική εξουσιοδότηση του κυρίου Τσαβαλά στον οποίο βέβαια και είμαι ευγνώμων για την στήριξή του και την εμπιστοσύνη του για το πρόσωπό μου.

Εν τω μεταξύ το απερχόμενο Δ.Σ που αποτελείτο από τον πρόεδρο κύριο Κωνσταντίνο Τσαβαλά αντιπρόεδρο την κυρία Βρακατσελη Χριστίνα γραμματέα τον κύριο Μπίτση Σπύρο και ταμεία τον κύριο Φώτη Μπρούμο αλλά και την βοήθεια του κυρίου Γιώργου Μπελεσιώτη συνέβαλε στην διενέργεια εκλογών με στόχο την πλήρη ανανέωση του Συλλόγου.

Έτσι την Κυριακή 15/6/14 στην γενική συνέλευση του συλλόγου των εν Αθήναις Βονιτσάνων < Ο Αμβρακικός > που πραγματοποιήθηκε στα γραφεια της ΠΑΝΣΥ εκλέχτηκε νέο διοικητικό συμβούλιο με την εξής σύνθεση:

Πρόεδρος : Χόρτης Διονύσης , Αντιπρόεδρος : Μερισιώτη Ράνια

Γραμματέας :Μπρούμος Γιώργος , Ταμείας : Μπίτσης Σπύρος ,

Έφορος : Ντόβας Πάνος , Μέλη : Παππάς Μάκης , Καράμπαλης Αποστόλης

Αναπληρωματικά Μέλη :

Κυρίκος Χρήστος , Μερισιώτης Φώτης , Τραυλός Δημήτρης , Πάντα Άννα , Φουσέκης Βαγγέλης , Μιχαλάτος Θωμάς , Πάτσης Μίλτος , Φερεντίνος Σπύρος.

Εξελεκτική Επιτροπή : Τσαβαλάς Κώνσταντίνος , Σουλιώτης Θωμάς , Μπελεσιώτης Γιώργος.

Εκπρόσωποι του Συλλόγου στην Βόνιτσα : Βρακατσέλη Χριστίνα , Κυρίκου Ματούλα Καραούλη.

Σε λιγότερο από δύο μήνες ο Σύλλογος κατάφερε εν μέσω οικονομικών δυσκολιών ( ΟΛΑ τα έξοδα καλύφθηκαν από το ταμείο του Συλλόγου , εκτός από την εξέδρα που διέθεσε ο Δήμος και την χρήση της αίθουσας του Δήμου ) και με ανασταλτικό παράγοντα τις Δημοτικές Εκλογές να πραγματοποιήσει πενταήμερες εκδηλώσεις στην Βόνιτσα που στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία αποτελώντας σταθμό στην νεότερη ιστορία του συλλόγου των εν Αθήναις Βονιτσάνων…

Σας παραθέτουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

17.00 : ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΑΛΙΑΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ.

17.30 : ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΧΩΝ.ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΝΙΤΣΑΝΕΣ.

19.00 : ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ Δ.Σ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ.

20.00 : SPORT CAFE 5Χ5 VONITSAS

ΚΑΦΕΣ ΠΟΤΟ KAI ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΝΩΝ.

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

17.00 : ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΟ ΤΟΥ Η ΤΗΝ ΤΣΑΠΑ ΤΟΥ.ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΚΡΥ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ.ΟΠΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ , ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΩΣΤΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΝΕΤΑ ΣΤΗΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

18.00 : ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΙΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ < ΠΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ >.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΑΛΑΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΕΠΑΙΝΩΝ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

17.00 : ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ.Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝΤΕΣ.

18.00 : ΟΜΑΔΙΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ. ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

20.30 : ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ-ΟΜΙΛΙΑ:ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΕΒΕΙΑ.21.00 : ΟΜΙΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "Η ΒΟΝΙΤΣΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ " ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΘΗΚΕ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΛΙΟΓΙΩΡΓΟΣ.

21.30 : ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ :

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΛΑΓΙΑΣ , ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ < ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ >.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΕΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ. , ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ < ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ >.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΙΣ 17.00.



Ο πήχης τοποθετήθηκε ψηλά...Για αυτό με το τέλος του καλοκαιριού και την έναρξη της νέας σεζόν ξεκίνησε η ... δουλειά...

Στόχος του Δ.Σ είναι 1...να παγιώσει ένα τριήμερο εκδηλώσεων κάθε καλοκαίρι 2...να συνεχίσει την κοπή της πίτας κάθε Ιανουάριο με ταυτόχρονη συνεστίαση των μελών του συλλόγου 3...κάθε χρόνο μετά το Πάσχα όταν ανοίγει ο καιρός να γίνεται μια μίνι εκδρομή κοντά στην Αθήνα με σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων των μελών. 4...την καθιέρωση ομάδας εθελοντών Δήμου Ακτίου Βόνιτσας με στόχο δράσεις πολιτισμού και υγείας ( ανακοινώσεις προσεχώς ).5... Αναβάθμιση και καθιέρωση του blog vonitsapatrida.blogspot.gr.....6... Αναζήτηση κι άλλων Βονιτσάνων που ζουν Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού ( παρακαλούμε ανταποκριθείτε στην πρόσκληση και μιλήστε μας ) οι οποίοι θα συμβάλουν στους στόχους του Συλλόγου για ανάδειξη των αξιών της Βόνιτσας στην ιστορία την τέχνη τον πολιτισμό σε ομαδικό αλλά και σε ατομικό επίπεδο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Βονιτσάνους και μή για την στήριξη στις δράσεις του Συλλόγου μας είτε μέσω της ομάδας στο f/b είτε διαβάζοντας το blog < vonitsapatrida.blogspot.gr > είτε συμμετέχοντας στην εκδήλωση του καλοκαιριού που πέρασε είτε την επικοινωνία σας μαζί μας μέσω μηνυμάτων τηλεφωνημάτων και προσωπικής επαφής.Μην διστάσετε να μας πείτε την γνώμη σας την σκέψη σας ή ακόμα και την κριτική σας για οποιοδήποτε θέμα είτε στέλνοντας προσωπικό μήνυμα στον ΒΟΝΙΤΣΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ο οποίος εκπροσωπεί το ΔΣ στην ομάδα στο f/b είτε με το να τηλεφωνήσετε στο 6936555555 που είναι το προσωπικό τηλέφωνο του προέδρου Χόρτη Διονύση είτε με το να να μιλήσετε σε οποιοδήποτε άλλο μέλος του ΔΣ.....

ΒΟΝΙΤΣΑ σ αγαπάμε!!!!!!!!!!!!!!


ΧΟΡΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ......Πρόεδρος των εν Αθήναις Βονιτσάνων ο < Αμβρακικός >.

ΥΓ :Το σόι μου ξεκινά πριν 200 χρόνια στα Χορτάτα Λευκάδας επί Ενετοκρατίας….Ο παπούς μου γεννήθηκε στην Πογωνιά το 1905 και παντρεύτηκε την Βονιτσάνα Ντίνου Δήμητρα.Ο πατέρας μου Χόρτης Νίκος ο αποκαλούμενος ως Σλιάμης γεννήθηκε στην Βόνιτσα το 1930 ….Το 1947 σε αναζήτηση καλύτερης τύχης στα δύσκολα εκείνα χρόνια έφυγε στην Αθήνα…Εγώ γεννήθηκα το 1963 , και κατοικώ στον Άγιο Δημήτριο στην Αθήνα...